dimarts, 26 d’abril del 2011

Renault Mégane RS

És la versió més potent del Mégane Coupé (de moment no està prevista una versió RS per al Mégane Berlina, amb carrosseria de cinc portes).

Hi ha dues versions, «RS» i «RS Cup». La primera està en venda per 26.450 €. En la data de publicació d'aquest article, els cotxes similars que són menys costosos també tenen menor potència, com el SEAT León 2.0 TSI 240 CV CUPRA o el Ford Focus 02/05 ST.

La versió «RS Cup» costa 29.100 €. El seu preu és més elevat perquè té un conjunt d'elements que poden fer que sigui més ràpid en determinades circumstàncies (i uns seients tipus baquet). Això passa principalment en circuit, on pot ser més estable i àgil. En un ús per carretera, la major diferència que pot percebre el conductor entre un «RS» i un «RS Cup» és la duresa de la suspensió. Aquest últim un amortiment que absorbeix molt poc les irregularitats del ferm. Si l'asfalt no està en perfecte estat pot ser incòmode per viatjar llargues distàncies, almenys amb llantes de 19 ", que és com ho he provat. No tinc referència de com va amb les de 18 "que de sèrie.


Renault Mégane Renault Sport. Modelo 2009En qualsevol dels seus dos variants, el Renault Mégane Coupé RS permet gaudir d'una conducció ràpida per zones de corbes. És d'aquells cotxes que deixen sentir (a través de l'adreça) el contacte dels pneumàtics amb el terra i en què hi ha un curt interval de temps entre que el conductor mou el volant i el cotxe canvia de trajectòria.

Això no passa de manera tan clara, per exemple, en un Ford Focus ST perquè la seva carrosseria balanceja més i entra amb menor facilitat en corbes tancades. Hauria de baixar-me d'un SEAT León CUPRA i muntar en un Renault Mégane Coupé RS per tenir una idea clara de com seria, al meu parer, preferible per a un ús tan particular.

Em sembla fàcil de conduir per a una persona amb una habilitat normal, que és la sensació que em transmeten la major part dels cotxes moderns de les seves característiques, excepte algun com el Ford Focus RS....

El Mégane Coupé RS es un poco «nervioso» en curvas rápidas y bacheadas porque no mantiene perfectamente la trayectoria que se marca con el volante. A mi juicio ese cierto nerviosismo no influye claramente en su facilidad de conducción porque no se descoloca de forma clara en ningún momento. Hay coches que son menos sensibles al estado del piso, como un Volkswagen Golf GTI (que además tiene una suspensión más cómoda).

El Mégane Coupé RS és una mica «nerviós» en corbes ràpides i sots perquè no manté perfectament la trajectòria que es marca amb el volant. Al meu parer aquest cert nerviosisme no influeix clarament en la seva facilitat de conducció perquè no es descol.loca de manera clara en cap moment. Hi ha cotxes que són menys sensibles a l'estat del pis, com un Volkswagen Golf GTI (que a més una suspensió més còmoda).

Té un motor de gasolina amb turbocompressor i 250 CV, derivat del que tenia l'anterior Mégane RS. Per la sensació d'empenta que dóna i sense haver pogut mesurar la seva capacitat d'acceleració (ho farem més endavant, quan ho provem amb deteniment) sembla que és tan ràpid com es pot esperar de la seva potència. Com alguns motors turboalimentats té un cert retard entre que el conductor trepitja l'accelerador i el cotxe comença a guanyar velocitat amb força. Un Audi S3 o un Lleó CUPRA, que també tenen motors tuboalimentados, donen una resposta més immediata. La major precaució que ha de prendre el conductor del Mégane Coupé RS quan condueix aprofitant les possibilitats del motor és canviar de marxa just abans de 6.500 rpm. A aquest règim el motor curta injecció i deixa el cotxe sense acceleració de forma sobtada. El cotxe emet un xiulet just abans que passi però dóna poc marge al conductor per seleccionar la marxa següent. El canvi és manual de sis marxes.

Gasta 8,4 l/100 km, segons el recorregut homologat. Aquesta dada està més a prop dels cotxes de les seves característiques de menor consum (com el Lleó CUPRA o CUPRA R, 8,1 l/100 km) que dels que gasten més (com un Ford Focus Berlina ST, 9,3 l / 100 km).


Renault Mégane Renault Sport. Modelo 2009El control d'estabilitat pot tenir tres programes de funcionament («Renault Sport Dynamic Management»). Opcionalment aquest cotxe es pot demanar amb un sistema de telemetria (que Renault anomena «RS Monitor») que recull i mostra una sèrie de dades que, amb excepcions (com la temperatura de l'oli), no em semblen de gran valor (més informació) .
Es comercialitza únicament amb carrosseria de tres portes (Renault l'anomena Coupé). No és molt funcional perquè té unes places posteriors relativament petites (especialment per altura lliure al sostre) i perquè deixa poca visibilitat cap al darrere.
Hi ha dos tipus de seients, els normals (imatge) i uns de la marca Recaro que donen més subjecció (imatge), de sèrie en el «RS Cup». Tots dos es poden regular en alçada i la seva distància respecte als pedals. Qualsevol dels dos subjecta molt bé el conductor i al seu acompanyant i són còmodes pel suport que donen a l'esquena i les cames. La major diferència entre ells es dóna a l'hora d'entrar i sortir de l'habitacle. Els seients Recaro tenen uns ressalts molt pronunciats i durs que dificulten aquestes maniobres.
Hi ha altres detalls que el diferencien de la resta dels models de la gamma, com una línia groga al volant que indica quan està centrat (cosa que tampoc té molta utilitat en un cotxe de carrer), porta un velocímetre analògic (imatge) en lloc del digital que porten la resta dels Mégane, un indicador de canvi de marxa i pedals recoberts en alumini.
Els dos models es poden triar amb llantes de 18 "o 19". El «RS Cup» es distingeix perquè té pinces de fre de color vermell.
Es fabrica a la planta que Renault té a Palència. És la primera vegada que Renault construeix un model RS a Espanya.



Configuracions «Sport» i «Cup»
El Renault Mégane RS està disponible amb dos paràmetres diferents per al xassís: «Sport» i «Cup».
Amb «Xassís Sport» té una barra estabilitzadora davantera de 23 mm. Comparat amb el Nou Mégane Coupé TCE 180, la seva resistència al balanceig és un 12,5% superior.
Amb «Xassís Cup", la barra estabilitzadora davantera és de 24,2 mm Els amortidors també són diferents que els del «Xassís Sport» i la rigidesa de les molles de suspensió és un 35% més gran en l'eix davanter i un 38% en el cul. Té un diferencial de lliscament limitat de tipus Torsen fabricat per GKN Driveline.
En ambdós casos les pinces de fre davanteres són Brembo de quatre pistons (amb discos de 340 mm davant i 290 mm darrere). La versió amb «Xassís Cup» té els quatre discos de fre ranurats. Amb llantes de 18 "el proveïdor de pneumàtics és Dunlop per a la versió« RS »(« Xassís Sport ») i Michelin per al« RS Cup »(« Xassís Cup »). Amb llantes de 19 "el proveïdor és en ambdós casos Continental.
Renault Mégane Renault Sport. Model 2009Suspensión Renault Sport
Amb qualsevol dels dos ajustaments possibles, la suspensió del Mégane RS és de pivot independent (com la de l'anterior Mégane RS, la del Renault Clio RS o la del Ford Focus RS).
En una suspensió McPherson normal, la direcció gira al voltant de l'eix de l'amortidor. Això vol dir que des del centre de la roda fins a l'eix sobre el qual pivota la direcció (imatge), hi ha una distància relativament gran (56 mm en el cas d'un Mégane Coupé normal).
En lloc de recórrer a un porta mangueta solidari amb la boixa, s'ha recorregut a un muntatge diferent en el qual el pivot és independent del suport (i per tant, l'amortidor no gira solidàriament amb les rodes), reduint així de 56 a 42 mm la distància entre l'eix de la roda amb la prolongació de l'eix de rotació. Com més gran sigui aquesta distància, més possible és que la tracció afecti la direcció quan s'accelera en superfícies de diferent adherència perquè hi ha un braç de palanca més llarg entre el centre de la roda i l'eix de la direcció. Si, com en aquest cas passa que la força que fa el motor en tracció és molt gran en accelerar en corba, es notarien estirades al volant. Una diferència de la suspensió davantera del nou RS respecte a la de l'anterior model és que les peces 1, 2 i 3 d'aquesta il lustració estan fabricades en alumini.


Renault Mégane Renault Sport. Modelo 2009En la parte trasera se mantiene el esquema de brazos tirados con eje transversal de torsión que también se utiliza en el resto de los Mégane si bien el perfil de la barra de torsión es cerrado en lugar de abierto que es como la tenía el anterior Mégane RS (para que sea más ligera manteniendo una rigidez parecida).

El peso no suspendido en el eje delantero es 125 kg y 92 kg en el trasero.

Motor

El motor d'aquest cotxe és un 2,0 l de cilindrada amb turbocompressor i injecció indirecta. És similar al que tenia el model anterior, amb certes variacions. Renault diu que la major guany de potència és perquè té un turbocompressor nou (segueix sent de doble entrada o Twin-scroll), que la cartografia de la injecció és diferent ja que porta distribució variable (mitjançant un variador de fase en les vàlvules d'admissió).

Renault diu que el 25% de les peces del motor del Mégane RS són noves. nous conductes d'admissió, un equip motor reforçat (pistons i bieles), les vàlvules d'escapament van refrigerades amb sodi i un intercooler i un radiador d'oli diferents.

La seva caixa de canvis, manual de sis velocitats, és la que el Mégane amb motor dCi de 180 CV (anomenada «PK4»), però amb uns desenvolupaments de transmissió distintius.

El Mégane RS accelera de 0 a 100 km / h en 6,1 si el consum mitjà és 8,4 l/100 km. És per tant una mica més ràpid en aquesta mesura que el SEAT León CUPRA R i més lent que un Volkswagen Golf R. Tant el SEAT com el Volkswagen tenen motors més potents (fitxa comparativa).

Altres dades tècniques

La direcció assistència elèctrica. 2,66 voltes de volant entre topalls i és ràpida perquè la seva desmultiplicació és 14,5-1 (per cada 14 º de gir de volant, les rodes torcen 1 º).

La carrosseria mesura 4.299 mm de llarg, 1.848 mm d'ample i 1.435 mm d'alt. És, per tant, 40 mm més ampla i 36 mm més baixa que la d'un Mégane Coupé normal. El coeficient aerodinàmic és 0,34 i el factor de resistència a l'avanç (SCX) és 0,75.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada